آیا کفش مخصوص ریکاوری واقعا در کاهش پا درد تأثیر دارد؟

خرید کفش مخصوص برای کاهش درد پاها

آیا کفش مخصوص ریکاوری واقعا در کاهش پا درد تأثیر دارد؟

هیچ کس دوست ندارد به پا درد دچار شود، به هر حال پا قلب دوم انسان است. این سؤال خیلی‌هاست که چگونه می‌توان پا درد و فشار وارده ناشی از پیمودن مسافت‌های طولانی به قلب دوم خودمان را کاهش دهیم. شرکت‌های تولیدکننده کفش و محصولات ورزشی نیز از همان آغاز برای رسیدن به این مهم  تلاش می‌کنند. گرچه شاید نتوان درد پا را به طور کامل از بین برد، ولی با راه‌های مناسب قطعا می‎توانیم آن را کاهش دهیم. یکی از این راه‌ها خرید کفش مناسب و شاید انتخاب کفش مخصوص ریکاوری باشد. با تیم وبلاگ نیازکو همراه باشید تا به اتفاق ببینیم که آیا کفش مخصوص ریکاوری واقعا تأثیر دارد یا خیر و تحقیقات علمی در این رابطه چه می‌گویند.

کفش ریکاوری و صندل‌ و دمپایی‌ راحتی برای کاهش درد و سفتی پس از تمرینات ورزشی و دویدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی شرکت‌های تولیدکننده کفش و تجهیزات ورزشی اقدام به تولید محصولات ویژه‌ای برای این مورد می‌کنند. این محصولات دارای ظاهر ورزشی – طبی هستند که شاید به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید. اما اگر این دسته محصولات واقعا تأثیرگذار باشند، آن موقع شاید ظاهر چندان اهمیت نداشته باشد. اما شواهد نشان می‌دهد که تأثیرگذاری این دسته محصولات تا حدودی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

خرید کفش مخصوص ریکاوری برای کاهش درد پا

تحقیقات علمی درباره تأثیرگذاری کفش‌های مخصوص ریکاوری چه می‌گویند

تحقیقات نویدبخشی در این زمینه انجام شده است. برند Oofos می‌گوید از نوعی فوم مخصوص در محصولات خود استفاده می‌کند که نسبت به فوم مورد استفاده در محصولات عادی ۳۷ درصد ضربات وارده به پا را بیشتر جذب می‌کند. همچنین، این دسته محصولات دارای طراحی قوسی شکل هستند که تا ۲۰ درصد فشار وارده به قوزک و مچ پا را کاهش می‌دهد. این داده‌ها از سوی یکی از واحدهای آزمایشگاهی دانشگاه ویرجینیا اعلام شده است. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در ژورنال پزشکی و علوم ورزشی اسکاندیناوی منتشر شده است، کفش‌های دارای کف قوس‌دار باعث افزایش ریکاوری در عضلات ران و قسمت پایینی ساق پا و در نتیجه کاهش پا درد می‌شوند. بروز صدمات این چنینی معمولا پس از دویدن‌های طولانی مدت مانند مسابقات ماراتن در بین ورزشکاران شایع است.

[su_note note_color=”#f1f1f1″ class=”rel”]مناسب‌ترین و نامناسب‌ترین کفش[/su_note]

استیون نوفلد، جراح متخصص پا در مرکز جراحی‌های ارتوپدی پیشرفته در ویرجینیا می‌گوید: «در حال حاضر تحقیقات علمی و کاملی وجود ندارد که به خوبی نشان دهد کفش مخصوص ریکاوری واقعا تأثیرگذار است. مارک کوکوزلا، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه غرب ویرجینیا و مدیر مرکز پزشکی نچرال رانینگ نیز می‌گوید: «مسئله تا حدودی این است که واقعا راهی برای ریکاوری نیست. کفش ممکن است با ریکاوری ارتباط داشته باشد، اما رابطه علی و معلولی معین و مشخصی وجود ندارد.» این بدان معنا نیست که برخی شرکت‌های تولیدکننده کفش و محصولات ورزشی از این موضوع به نفع خود استفاده می‌کنند، زیرا فشاری که به پا وارد می‌شود، قطعا اهمیت دارد. اینجا در واقع با یک سؤال بیومکانیک روبرو هستیم.

خرید کفش مخصوص برای کاهش درد پاها

هدف از تولید کفش‌های مخصوص ریکاوری چیست

دکتر نوفلد می‌گوید: «هدف از تولید این دسته کفش‌ها آن است که فشارهای وارده به پا در حین حرکت را جذب کنند.» در واقعیت، این تمام بخش پایینی بدن شما است که برای مقابله با نیروی وارده از سطح زمین و جذب فشاری که در نهایت به پاها وارد می‌شود، طراحی شده است. پروفسور کوکوزلا می‌گوید: «استفاده از چند سانتی‌متر فوم در مقایسه با چنین مجموعه‌ای نقش بسیار کمی را برای کاهش پا درد ایفا می‌کند.» صرف نظر از آنچه علم در این باره می‌گوید، راه رفتن با این کفش‌ها مثل راه رفتن روی ابرهاست؛ این برای بسیاری از ما دقیقا همان توجیهی است که بعد از راه رفتن‌های اساسا طولانی لازم داریم تا به سراغ این دست از محصولات برویم. اگر واقعا قرار باشد که دیگر پا درد نداشته باشیم، چه کسی اهمیت می‌دهد کفش‌هایی بپوشیم که از لحاظ ظاهری چندان جالب نباشند؟

منبع: وب‌سایت منزژورنال

[su_posts posts_per_page=”3″ tax_term=”179″ order=”desc” orderby=”rand” ignore_sticky_posts=”yes”]

نظر خود را بنویسید