در خرید کفش پاشنه بلند به چه خصوصیاتی باید توجه کنیم؟

خرید کفش پاشنه بلند

در خرید کفش پاشنه بلند به چه خصوصیاتی باید توجه کنیم؟

کفش پاشنه بلند و محبوبیت آن به زمان‌های قدیم برمی‌گردد. یکی از عمده دلایل محبوبیت خرید کفش پاشنه بلند در بین خانم‌ها افزایش قد فرد است! خانم‌ها تنها با پوشیدن یک جفت کفش و بدون انجام کار اضافی دیگری، به قد دلخواه خود می‌رسند. در ادامه، به بررسی معایب و مزایای پوشیدن کفش پاشنه بلند می‌پردازیم و اینکه در خرید کفش پاشنه بلند به چه خصوصیاتی باید توجه کنیم؟ پس با نیازکو همراه باشید.

تاریخ دقیق اولین استفاده از کفش‌های پاشنه بلند مشخص نشده است، اما طبق بررسی‌های انجام‌شده، استفاده اولیه از این نوع کفش به قرن شانزدهم میلادی برمی‌گردد که افراد ثروتمند از آن‌ها استفاده می‌کردند. در آن زمان کفش‌های پاشنه بلند بر اساس قومیت، فرهنگ و طبقه اجتماعی، متفاوت از هم ساخته می‌شدند.

  • کفش‌های با پاشنه تیز،
  • انواع کفش‌های پاشنه بلند بدون بند،
  • کفش‌های لژدار یکسره،
  • کفش‌های پاشنه بلند دوکی شکل
  • و لژهای بلند…

انواع مختلفی از کفش‌های پاشنه‌دار هستند که بیشتر خانم‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند.  البته طبیعتا استفاده از این نوع کفش آسیب‌هایی نیز به همراه دارد که در ادامه اشاره خواهیم کرد.

خرید کفش پاشنه بلند

نکات مهم در خرید کفش پاشنه بلند:

انتخاب کفش پاشنه بلند نادرست می‌تواند باعث ناراحتی پا، کمر درد و حتی مشکلات جدی در ستون فقرات شود. بنابراین در خرید کفش پاشنه بلند به این خصوصیات باید توجه کنیم.

ارتفاع پاشنه: ارتفاع پاشنه اولین فاکتوری است که باید به آن توجه کنید که به‌صورت زیر هستند:

  • پاشنه‌های کوتاه (۳-۵ سانتی‌متر): مناسب برای استفاده روزمره و محیط‌های کاری.
  • پاشنه‌های متوسط (۵-۸ سانتی‌متر): انتخابی ایده‌آل برای مجالس و مهمانی‌ها.
  • پاشنه‌های بلند (بیش از ۸ سانتی‌متر): مناسب استفاده کوتاه‌مدت در مجالس.

نوع پاشنه: نوع پاشنه تأثیر زیادی بر تعادل و راحتی شما دارد. مثلا پاشنه پهن تعادل بیشتری ایجاد می‌کند و برای استفاده طولانی مدت بهتر است. اما پاشنه باریک همان Stiletto، در عین حال که بسیار شیک است اما نیازمند تمرین برای راه رفتن راحت دارد. پاشنه لژدار هم  ترکیبی از راحتی و زیبایی، مناسب برای کسانی که می‌خواهند بلندتر به نظر برسند اما از پایداری بالاتری برخوردار باشند.

جنس کفش: کفش زنانه چرم طبیعی دوام بالا، انعطاف‌پذیری و قابلیت تنفس‌پذیری بالایی دارد و در کنار این موارد بسیار شیک و بااصالت هم به‌نظر می‌رسند. در مقابل مواد مصنوعی در کفش ارزان‌تر اما دوام و راحتی کمتری دارند.

تناسب سایز: انتخاب سایز مناسب در کفش پاشنه بلند بسیار مهم است زیرا کفش نباید خیلی تنگ یا گشاد باشد.

پایداری و تعادل: هنگام خرید برای بررسی تعادل بهتر است کمی راه بروید تا از استحکام پاشنه و جلوگیری از لق زدن پا مطمئن شوید.

وزن کفش: کفش‌های پاشنه بلند باید سبک باشند تا از خستگی زودهنگام پا ها جلوگیری شود.

آسیب‌های استفاده از کفش پاشنه بلند نامناسب:

وارد شدن آسیب جدی به کمر: هنگام راه رفتن با کفش‌های پاشنه بلند، تمام فشار موجود بر روی کمر است و همین امر باعث می‌شود که گردش خون در این نواحی با مشکل مواجه شود و فرد در ناحیه کمر و مفاصل احساس درد داشته باشد.

فشار روی پاشنه پا: در کفش‌های پاشنه بلند بیشترین فشار به ناحیه پاشنه پا وارد می‌شود که در نهایت می‌تواند باعث شود درد شدیدی در این ناحیه بروز کند. باید دانست که این موضوع در کفش‌های طبی کاملا برعکس است و تمام وزن بدن را کفش تحمل می‌کند. زمانی که کفش پاشنه بلند به پا داشته باشید، وزن وارده به پاشنه‌ کفش شدید و غیر قابل کنترل می‌شود.

راه رفتن نامتعادل و خطرناک: حالت بدن با پوشیدن کفش پاشنه بلند تغییر می‌کند. بعضی از خانم‌ها نمی‌توانند در چنین موقعیتی تعادل خود را حفظ کنند و راه رفتن برایشان به شدت سخت می‌شود. حتی ممکن است با از دست دادن تعادل و لغزیدن به زمین بیافتند. پیاده‌روی معمولا یک ورزش خوب تلقی می‌شود ولی نه با کفش‌های پاشنه بلند! در چنین شرایطی احتمال پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا نیز وجود دارد. همچنین ممکن است عضلات و تاندون‌ها هم دچار کشیدگی و التهاب شوند.

مشکلات ستون فقرات: پوشیدن کفش پاشنه بلند باعث به هم ریختن تراز طبیعی ستون فقرات می‌شود و این امر می‌تواند باعث بروز درد شدید در این ناحیه شود.

مشکلات ناخن پا: بیشتر خانم‌هایی که از کفش‌های پاشنه بلند استفاده می‌کنند، ناخن شصت آن‌ها مشکل پیدا می‌کند؛ قسمت پنجه این مدل کفش‌ها اساسا کوچک و تنگ است و به همین دلیل این مشکلات را به وجود می‌آورد.

سخن آخر:

در صورتی که علاقه‌مند به خرید کفش پاشنه بلند و استفاده از این نوع کفش‌ها هستید، حتما نیم نگاهی هم به توصیه پزشکان داشته باشید. آن‌ها در این مورد کفش‌هایی را توصیه می‌کنند که پاشنه حداکثر به اندازه سه سانتی‌متر داشته باشند و همچنین قطر پاشنه نیز کمی زیاد باشد. هرچه پاشنه کفش نازک باشد، فشاری که به پا وارد می‌شود نیز بیشتر خواهد بود و کفش‌هایی که پنجه‌ی پا بسته‌تر باشد، از سوی پزشکان توصیه نمی‌شوند.

تهیه‌شده توسط: تیم وبلاگ نیازکو

نظر خود را بنویسید