کفش مناسب برای افراد دیابتی
کفش مناسب برای افراد دیابتی یکی از محصولاتی است که بسیاری از دیابتیها از وجود آن اطلاعی ندارند. با توجه به اینکه پای انسان قلب دوم اوست،انتخاب کفش طبی و مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مسئله در افراد مبتلا به بیماری دیابت دوچندان می شود. نکات مهم و ضروری لازم برای افراد دیابتی هنگام انتخاب کفش،عنوان مقاله ای است که ما در این قسمت از نگاه تیم وبلاگ کفش نیازکو به آن می پردازیم.
دیابت چیست؟
دیابت یکی از بیماری های روز افزون در سرتا سر دنیاست که متاسفانه هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد.
برخی از مبتلایان این بیماری با مصرف قرص های مخصوص و برخی دیگر با تزریق انسولین به بیماری خود غلبه می کنند. با پیشرفت روز افزون تکنولوژی به خصوص در زمینه پزشکی،به نظر می رسد به زودی راه حل دائمی برای مبتلایان به این بیماری ارائه خواهد شد. با این حال تا آن زمان بیماران دیابتی باید از بدن و پاهای خود مراقبت کافی و لازم را داشته باشند.
چرا انتخاب کفش در بیماران دیابتی ضروری است؟
قند خون بالا موجب گردش خون ضعیف در بدن انسان می شود و همچنین می تواند به اعصاب پا آسیب برساند که آن را بیماری نوروپاتی می نامند. این بیماری باعث سستی و بی حسی در پاها شده و فرد را درتشخیص آسیب و بریدگی پا دچار مشکل می کند. داشتن یک بریدگی در گذر زمان می تواند منجر به عفونت های شدید وخطرناک شده که در صورت عدم درمان باعث قطع عضو خواهد شد. ممکن است افرادی که آسیب دیدگی و تغییرشکل در پاهای خود دارند هنگام پوشیدن کفش های معمولی، احساس ناخوشایندی را تجربه کنند. همچنین پوشیدن کفش های خیلی تنگ یا گشاد،پاهای فرد را در معرض خطرمشکلات جدی قرار می دهد. به همین دلیل مشورت با پزشک و پوشیدن کفش طبی مخصوص دیابت راحتی بیشتری را برای افراد به ارمغان خواهد آورد.
[su_note note_color=”#f1f1f1″ class=”rel”]معرفی ۵ مدل کفش طبی مردانه بینظیر در سال ۲۰۲۰[/su_note]
ویژگی کفش های مخصوص دیابت
کفش های با عمق زیاد
در مقایسه با کفش های معمولی این نوع کفش ها عمق بیشتری دارند که با استفاده از یک قالب مخصوص درست می شوند وعمق بیشتری را برای جا دادن قوس پای افراد به وجود می آورند. این عمق اضافی را می توان با ارتز یا کفی طبی پر کرد.
رویه های چرمی نرم
از آنجا که چرم ماده ای انعطاف پذیر است ، در صورت ابتلا به دیابت بهترین گزینه برای کفش به شمار می آید. بیماران مبتلا به دیابت شدیداً مستعد تاول و زخم پا هستند،این نوع کفشها به هیچوجه به پا فرصت زخم شدن یا تاول زدن نمیدهند.
کفشهای توری یا آنهایی که بندهای قابل تنظیم دارند
این نوع کفش ها سطح پشتیبانی خوبی را برای پا به وجود می آورند و احساس راحتی بیشتری دارند.
پاشنه نرم و بالشتکی
انتخاب کفش هایی که زیره بالشتکی و ضربه گیری مناسبی دارند،گزینه خوبی برای افراد دیابتی می باشد.
کفی با خاصیت ضد لغزشی و متناسب با اندازه پا
طراحی باثبات این کفشها، تناسب آنها و کفیهای ضد لغزش به شخص کمک میکند تا ایمن و بیخطر پیاده روی کند.
سفت و محکم بودن پشتی کفش
پشت کفش باید به اندازه کافی محکم باشد تا قسمت پشت کفش پس از مدتی استفاده کردن از هم وا نرود.
کفش های با پهنای متناسب
کفش ها نباید تنشی به پا وارد کنند. کفش هایی که بسیار باریک هستند می توانند انگشتان پا را فشار داده و این امر باعث افزایش خطر ابتلا به تاول ، میخچه و پینه می شود. کفشهای متناسب و پهن انتخاب بسیار مناسبی برای افراد می باشند.
۴ نکته برای خرید کفش طبی برای بیماران دیابتی
۱. در وسط روز به خرید کفش بروید.
بهترین زمان خرید کفش وسط روز است زیرا پای فرد به صورت طبیعی کمی متورم شده وباد دارد. این امر برای افراد با مشکلات قلبی یا کلیوی و همچنین دیابت،از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
۲. قبل از خرید کفش داخل آن را با دقت بررسی کنید.
دنبال ایرادهایی در درز و دوخت کفش باشید زیرا آن ها باعث آسیب رساندن به پوست و ایجاد خراش و بریدگی روی پا می شوند.
۳. هنگام خرید از جورابهایی که قصد دارید با کفشهای جدید خود بپوشید استفاده کنید.
با توجه به ضخامت های مختلف موجود در جوراب،بهتر است کفش متناسب با آن خریداری شود. لازم به ذکر است که جوراب های ساخته شده با پنبه یا الیاف طبیعی بر خلاف جوراب های نایلونی و پلاستیکی، گزینه مناسب تری برای افراد می باشد.
۴. اطمینان حاصل کنید که پاهای شما فضای کافی در قسمت جلوی کفش دارند.
به یاد داشته باشید فاصله بلندترین انگشت پا تا نوک کفش،تقریبا نصف عرض انگشت شست پایتان باشد.
منابع: وب سایت های هلث لاین و نیازکو
[su_posts posts_per_page=”3″ tax_term=”179″ order=”desc” orderby=”rand” ignore_sticky_posts=”yes”]