راهکار نرم کردن کفش چرم نو
عموما کفش چرم نو سفت و خشک بوده و منجر به ایجاد تاول در پا و آسیب به پا می شود. از طرفی اگر کفش چرم نرم تر نشود، تا آخر به همان سفتی خواهد ماند. بنابراین تنها راه حفاظت از پا این است که کمی این کفش ها را نرم تر کرد. در ادامه با تیم محتوای نیازکو همراه باشید تا راهکار نرم کردن کفش چرم نو را توضیح دهیم.
راهکار نرم کردن کفش چرم نو
روش اول: استفاده از روغن برای نرم کردن کفش چرم
۱- روغن باید پس تمیز شدن کامل کفش استفاده شود؛ بنابراین در ابتدا باید هر گونه مواد اضافی را که به کفش چسبیده است، تمیز شود. برای این کار می توان از یک پارچه تمیز و مرطوب استفاده کرده و آن را به آرامی روی کفش کشید تا هر گونه گرد و خاک و آلودگی چسبیده به کفش از بین برود. برای حصول اطمینان بیشتر، کفش را با استفاده از یک پارچه دیگر خشک می کنیم.
۲- مرحله دوم انتخاب نوع روغن است. غذای کفش های چرم، روغن زدن به آنهاست؛ همچنین روغن باعث احیای کفش و نرم تر شدن آن نیز می شود. تنوع روغن هایی که می توان برای این کار استفاده کرد بالا است.
از جمله این روغن ها می توان روغن پوست راسو، صابون مخصوص لوازم چرم، روغن نارگیل و کِرِم پا را مثال زد. برای انتخاب نوع روغن می توان از یک متخصص در زمینه لوازم چرمی کمک گرفت. همچنین تجربه نشان می دهد که استفاده از روغن زیتون مناسب نبوده و پس از مدتی لکه هایی حاصل از آن بر روی کفش باقی می ماند.
۳- توجه به برچسب موجود بر روی جعبه روغن اهمیت دارد. چرا که ممکن است برخی از روغن ها حاوی چسب چوب کاج، روغن کرچک، روغن های معدنی و سایر مواد شیمیایی سمی باشند که موجب آسیب و یا حتی تجزیه کفش خواهند شد. بنابراین بهتر است از فروشنده ای که کفش از او خریداری می شود در مورد مناسب ترین روغن برای آن مشورت گرفت.
۴- مرحله آخر زدن روغن بر روی چرم است. به این صورت که کمی از روغن را در یک ظرف تمیز و کوچک می ریزیم سپس به دو انگشت دست خود پارچه ای تمیز پیچانده و انگشتان را به آرامی در روغن می کنیم. در نهایت با حرکتی آرام و دایره ای بر روی قسمت تمیز شده کفش روغن را می مالیم. بسته به نوع کفش و نوع چرم آن تعداد دفعات استفاده از روغن و زمان لازم برای نرم تر شدن کفش های چرم متفاوت خواهد بود. در صورت لزوم می توان پروسه شرح داده شده را چندین بار نیز تکرار کرد.
روش دوم: استفاده از الکل و وازلین برای نرم کردن کفش
۱- گام اول تهیه مقداری الکل طبی است. الکل طبی از داروخانه ها و سوپرمارکت ها قابل تهیه است. نکته قابل توجه این است که استفاده از هر گونه الکلی جایز نیست چراکه بوی نامناسبی دارند.
۲- سپس مقداری از الکل را در ظرفی کوچک ریخته و یک توپ کوچک پنبه را به آن آغشته می کنیم. حال تمام قسمت چرمی کفش باید با استفاده از پنبه، الکلی شود. بند کفش ها (در صورت وجود) باید جدا شوند تا قسمت زبانه کفش نیز به الکل آغشته شود. پس از ۳۰ دقیقه الکل باید از سطح کفش های چرم شسته و سپس خشک شود.
۳- حال زمان وازلین زدن به قسمت هایی است که الکلی شده اند. به همین منظور از یک براش کوچک و یا مسواک کهنه استفاده می شود. به این صورت یک لایه نازک از وازلین روی چرم کفش قرار می گیرد. به اندازه یک شبانه روز زمان برای نرم شدن کفش ها کافی است. سپس کفش ها با استفاد از یک پارچه تمیز و خشک پاک می شوند. این کار هر گونه وازلین اضافی باقی مانده بر روی کفش را می گیرد.
روش سوم: قدم زدن با کفش های چرم برای نرم کردن کفش
۱- هر چقدر کفش ها بیشتر پوشیده و استفاده شوند نرم تر و انعطاف پذیرتر خواهند شد. لذا یکی از روش های نرم کردن کفش، راه رفتن با آن است. حدود نیمی از روز زمان برای این کار کافی به نظر می رسد. بیشتر از این مدت می تواند موجب آسیب رسیدن به پا شود.
۲- بعد از دو روز دوباره کفش ها باید به مدت نصف روز پوشیده شود. پس از آن اگر برای مدتی هر روز این کار ادامه یابد کفش ها انعطاف پذیر و نرم خواهند شد. تعداد دفعات لازم برای این کار بستگی به حصول رضایت فرد از میزان نرم بودن کفش ها دارد.
۳- نرم و راحت شدن کفش جدید زمانبر است. پس بایستی صبور بود. چرم های نازک مانند پوست گوسفند سریع تر فیت شده و زمان زیادی نیاز ندارند. اما کفش هایی که کوک و سوزن دوزی بسیاری دارند زمان بیشتری برای نرم شدن نیاز دارند. می توان با پوشیدن جوراب های بیشتر در هنگام قدم زدن این پروسه را سرعت بخشید.
سلام وقت بخیر من ی نیم بوت کاترپیلار دارم این ۵ سال بدون استفاده بوده خشک شده مخصوصآ کف کفش خیلی هم روی اعصاب هست راهکاری داره که حداقل اونو مثل اولش کرد یا نه با تشکر از شما