برند ونس کفش‌های خود را چگونه تولید می‌کند

برند ونس

برند ونس کفش‌های خود را چگونه تولید می‌کند

برند ونس یا به انگلیسی Vans یک شرکت معروف آمریکایی است که در دهه ۱۹۶۰ توسط دو برادر به نام‌های پائول ون دورن و جیمز ون دورن تحت عنوان کارخانه چرم ون دورن تأسیس شد. آیا شما هم جزو کسانی هستید که دوست دارید بدانید برند ونس کفش‌های خود را چگونه تولید می‌کند؟ با تیم وبلاگ نیازکو در ادامه همراه باشید تا نگاهی به فرآیند ساخت کفش ونس داشته باشیم. قبل از شروع خالی از لطف نیست که تاریخچه کوتاه این شرکت موفق و معروف آمریکایی را به اتفاق مرور کنیم.

تاریخچه برند ونس

ونس یک شرکت تولیدکننده کفش و پوشاک آمریکایی است که اصالت آن به شهر سیپرس در ایالت کالیفرنیای ایالات متحده برمی‌گردد. این شرکت در سال ۱۹۶۶ توسط پائول ون دورن، به عنوان بنیان‌گذار اصلی شرکت، تأسیس شد. وی بر این عقیده استوار بود که تولید کفش‌های با کیفیت بالا و هزینه پایین هدفی قابل دستیابی است. برند ونس علاوه بر کفش، محصولاتی مانند تیشرت، ژاکت، جوراب و کوله پشتی نیز طراحی و تولید می‌کند. برند ونس از سال ۱۹۹۶ اسپانسر تور کنسرت راک در ایالات متحده بوده است و همچنین تا سال ۲۰۱۳ به عنوان حامی مالی ورزشکاران رشته‌های مختلف مانند اسکیت‌سواری، موج‌سواری و موتور کراس فعال بوده است. پائول ون دورن و جیمز ون دورن در طی چهار دهه پس از بنیان‌گذاری کارخانه چرم ون دورن، کارخانه‌هایی را در کالیفرنیا و بعدا در چین و ویتنام تأسیس کردند تا کفش‌های کلاسیک ونس را تولید کنند.

فرآیند ولکانش یا Vulcanization چیست؟

این شرکت معروف آمریکایی از فرآیندی تحت عنوان ولکانش یا به عبارت انگلیسی Vulcanization برای تولید کفش‌های خود بهره می‌گیرد. اما فرآیند ولکانش چیست؟ در زیر این فرآیند را تعریف خواهیم کرد.

فرآیند ولکانش - برند ونس

ولکانش یعنی فرآیند حرارت دادن و گرم کردن لاستیک به منظور بهبود کیفیت خواص و پایداری آن. این فرآیند باعث ایجاد نقاط اتصال عرضی متقابل در داخل ترکیب لاستیک می‌شود که آن را به هم متصل می‌کند. قبل از آنکه لاستیک تحت فرآیند ولکانش قرار بگیرد، قابل کشش و چسبناک بوده و به راحتی پاره می‌شود. پس از انجام این فرآیند، لاستیک همچنان قابلیت کشش لازم را دارد، اما دوام پیدا می‌کند و دیگر به راحتی پاره نمی‌شود.

نحوه تولید کفش ونس با بهره‌گیری از فرآیند ولکانش

در فرآیند ساخت کفش ونس با بهره‌گیری از فرآیند ولکانش، قبل از حرارت‌دهی کامل لاستیک، قطعات لاستیکی زیره با قسمت رویه مونتاژ می‌شود. با متصل کردن زیره، کل کفش باید در یک کوره مخصوص حرارت داده شود. کفش باید در دمای حدود ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۸۰ دقیقه حرارت داده شود. حرارت لازم برای ولکانیده کردن زیره لاستیکی باعث ذوب شدن قسمت‌های نایلونی و پلی استر خواهد شد. همچنین، انواع خاصی از فوم مانند E.V.A و P.E نیز در اثر گرما آسیب خواهند دید. این می‌تواند انتخاب مواد را برای طراحان کفش محدود کند. قسمت رویه باید از مواد مقاوم در برابر حرارت مانند جیر، چرم و برزنت با تجهیزات فلزی ساخته شود.کفش ونس

[su_note note_color=”#f1f1f1″ class=”rel”]کفش مناسب سفر و راهکارهای انتخاب آن![/su_note]

تجهیزات لازم برای ولکانش

فرآیند ولکانش باید در یک کارخانه خاص مجهز به تعداد زیادی ماشین‌آلات ویژه انجام شود. تجهیزات مورد نیاز برای ولکانش بسیار متفاوت از تجهیزات لازم برای تولید سایر کفش‌ها است. یک کارخانه کفش معمولا برای انجام یک نوع فرآیند ویژه‌سازی می‌شود و به ندرت می‌توانید کارخانه‌ای را پیدا کنید که تجهیزات لازم برای دو فرآیند خاص را در اختیار داشته باشد. فرآیندهای دوخت و ساخت کفش ونس تقریبا تفاوتی با کفش‌های دیگر ندارد. قطعات تقویت‌کننده داخلی برای قسمت انگشتان و محافظ پاشنه از ورقه‌های نازک لاستیکی به جای پلاستیک ساخته می‌شوند.

دوباره، به خاطر دمای زیاد مورد نیاز برای ولکانیده کردن لاستیک، از استفاده از هر نوع پلاستیک یا پی وی سی باید اجتناب کرد. برای آستردوزی کفش ونس از پارچه جیر با وزن سبک استفاده می‌شود. در حالی که قسمت‌های فوقانی کفش در دست فرآیند دوخت قرار دارند، قطعات لاستیکی برای زیره ولکانیده‌شده باید آماده شوند. قطعات لاستیکی تنها چند روز ماندگاری دارند. اگر قسمت‌های لاستیکی ساخته شده و کنار گذاشته شوند، لاستیک دوباره شروع به اکسیده شدن خواهد کرد. به این ترتیب لاستیک را نمی‌توان به درستی برای فرآیند ولکانش حرارت داد.

منبع: وب‌سایت اسنیکر فکتوری

[su_posts posts_per_page=”3″ tax_term=”179″ order=”desc” orderby=”rand” ignore_sticky_posts=”yes”]

نظر خود را بنویسید