روش های ساده تمیز کردن کفش
یکی از جلوههای اساسی در زیبایی کفش، تمیز بودن کفش میباشد. اغلب میبینیم که لکههای کثیف بر روی کفش و زیره آن (مخصوصاً زیرههای سفید) میچسبند و زیبایی کفش را از بین میبرند. معمولاً تغییر رنگ کفش ناشی از گرد و خاک، دوده و آلودگی است. با این که کمی سخت به نظر میرسد، اما میتوان با روش های ساده تمیز کردن کفش این کثیفیها را از بین برد.
پس با نیازکو همراه باشید تا با روش هایی که برای تمیز کزدن کفش در زیر توضیح دادهایم، میتوان ظاهر و رنگ کفش را به حالت اول بازگرداند تا مدت بیشتری از آن استفاده کرد:
۱. روش اول: استفاده از جوش شیرین و پودر لباسشویی جهت تمیز کردن کفش
- در ابتدا باید تکههای گِل و یا گرد و خاک از قسمت زیره کفش جدا شود. اگر یک جفت کفش کثیف را به یکدیگر بزنید، تکههای بزرگتر گل و گرد و خاک از آن جدا میشوند. حتی میتوان از کارد میوهخوری و یا کلید نیز استفاده کرده و گل را از شیارهای کف کفش بیرون کشید. برای جلوگیری از کثیف شدن خانه این کار را حتماً باید در بیرون از منزل انجام شود.
- سپس برای تمیز کردن گرد و خاکی که پس از جدا کردن تکههای بزرگتر گل باقی ماندهاند، میتوان از یک قلم مو یا بورس خشک استفاده کرد. بهتر است قبل از خراشیدن قسمت لاستیکی کفش از یک براش برای جدا کردن گرد و خاکها استفاده شود. در واقع با هر بار براشی که زده میشود آلودگی و گرد و خاک بیشتری از بین رفته و مراحل بعدی تمیز کردن کفش آسانتر خواهد بود. از براشهای زبر برای این کار نباید استفاده کرد. چرا که ممکن است به سطح پلاستیکی کفش آسیب برساند. استفاده از براش نرم مانند مسواک توصیه میشود.
- در این مرحله یک مخلوط به نسبت یک به یک از جوش شیرین و یک ماده شوینده تهیه میشود. در عین حال بسته به میزان کثیفی کفشها مقدار هر کدام از آنها میتواند تغییر کند. جوش شیرین به عنوان خورنده عمل کرده و ماده شوینده نیز کمک میکند که سطح کفش از آلودگی و گرد و خاک تمیز شود. توصیه میشود از شویندههایی مانند سفیدکنندهها استفاده نشود.
- حال با استفاده از مخلوط تهیه شده، زیره کفش را میتوان تمیز کرد. یکی از مؤثرترین روشها برای این که گرد و خاک و دوده کاملاً تمیز شود، استفاده از براش آغشته به مخلوط شوینده به صورت دَوَرانی روی سطح زیره کفش است. اما توصیه میشود از این مخلوط برای تمیز کردن قسمت پارچهای کفش استفاده نشود. چرا که آثار جوش شیرین را به سختی میتوان از آن پاک کرد. در عوض بهتر است از ترکیب آب و ماده شوینده برای قسمت پارچهای کفش استفاده کرد.
- مرحله بعدی استفاده از اسفنج و یا پارچه برای تمیز کردن کفش است. پس از تمیز کردن زیره کفش با مخلوط شوینده، آن را در داخل آب غوطهور ساخته و با استفاده از پارچه شستشو دهید. باید در شستشوی کامل موادی که در مرحله قبل استفاده شده بود دقت لازم را به کار برد. چرا که اگر شستشو کامل انجام نشود و مواد شیمیایی روی کفش باقی بمانند موجب تغییر رنگ کفش شده و یا حتی میتواند باعث لغزنده شدن کفش شود.
- در نهایت، باید کفش را به طور کامل خشک کرد. پس از اتمام مراحل شستشو و قبل از پوشیدن، با یک حوله تمیز کفش باید کاملاً خشک شود. چرا که اگر کفشها خیس بمانند پس از مدتی بوی بدی خواهند گرفت.
۲. روش دوم: خیساندن زیره کفش ها در یک مایع
- برای این کار در ابتدا به یک ظرف تابه مانند با اندازهای مناسب کفشهای مد نظر، نیاز است. سپس به این ظرف مقداری آب ولرم و تمیز اضافه میشود. مقدار آب باید به قدری باشد که فقط زیره کفش کاملاً در آن غوطهور شود (به ارتفاع حدودی ۲.۵ سانتیمتر).
- در مرحله دوم مقداری مایع ظرفشویی به آب داخل ظرف اضافه میشود. مقدار مایع به اندازه یک بار فشار خفیف به بطری مایع ظرفشویی، کافی است. در واقع مایع ظرفشویی عامل مهمی در تمیز کردن کفش است. بنابراین حتماً باید مقداری از آن به آب اضافه شود. چرا که ممکن است آب به تنهایی نتواند گرد و خاک و دوده را از کفش تمیز کند. در صورتی که زیره کفش به رنگ سفید باشد میتوان از سفید کننده نیز به جای مایع ظرفشویی استفاده کرد.
- کفشها را به مدت چند دقیقه در آب قرار میدهیم تا کاملاً خیس شوند. این کار باعث میشود تا گل و یا هر نوع کثیفی دیگری به راحتی از کفش جدا شده و مراحل بعدی مانند براش آسانتر گردد. در این مرحله فقط زیره کفش باید در داخل آب قرار گیرد.
- مرحله نهایی تمیز کردن کفش از هر گونه آلودگی باقی مانده است. به این صورت که پس از اتمام مرحله قبل و خارج کردن کفشها از ظرف، میتوان با استفاده از براش آغشته به صابون آلودگیها را از قسمت زیره کفش تمیز کرد. توصیه میکنیم از براش فلزی استفاده نشود. چرا که موجب آسیب رسیدن به کفش خواهد شد. سپس کفش را داخل آب تمیز قرار داده و صابون آن را با آب شستشو میدهیم.
۳. روش سوم: استفاده از پاک کننده لاک ناخن در تمیز کردن رابر کفش
- در ابتدا لازم است گِل و یا هر گونه آلودگی که به کفش چسبیده است جدا شود. زیرا استفاده از پاک کننده لاک در مواردی بهترین بازدهی را دارد که فقط مقدار کمی گرد و خاک در سطح کفش باقی مانده باشد و یا رنگ گرفته باشد. بنابراین استفاده از این روش در مواردی که کفش بسیار آلوده است مناسب نیست. همچنین این روش فقط برای کفشهایی که زیره سفید رنگ دارند جوابگو خواهد بود و نمیتوان از این روش برای قسمت پارچهای کفش استفاده کرد.
- مرحله بعد آغشته کردن توپ کوچکی از پنبه به پاک کننده لاک ناخن است. میتوان از چیزهای دیگری نیز برای این کار استفاده کرد. اما پنبه بهترین انتخاب است. چرا که میتوان آن را در شکل و سایز دلخواه برای تمیز کردن کفش استفاده کرده و حتی مقادیر کم گرد و خاک را نیز تمیز میکند. بهتر است این کار با دستکش انجام شود تا آسیبی به پوست دست وارد نشود.
- سپس، هر گونه لکهای را از زیره کفش با استفاده از این پنبه میتوان از بین برد. بعد از این که لکهها یک به یک از بین رفتند، بهتر است یک بار دیگر تمام ناحیه کف کفش را با استفاده از پنبه آغشته به پاک کننده لاک تمیز میکنیم. چراکه اگر کل قسمت زیره کفش تمیز نشود، ممکن است نواحی که تمیز نشدهاند رنگ متفاوتی با نواحی تمیز شده داشته باشد.