تمیز کردن لکه های کفش های کتان
کفشهای کتانی علیرغم زیبایی و جلوه خاصی که دارند همواره از مشکل زود کثیف شدن را دارند. چنین مسالهای منجر به لزوم تمیز کردن لکه های کفش های کتان با روشی راحت و آسان میگردد. معمولاً کفش هایی که جنس کتان دارند بسیار راحت و شیک هستند. اما پس از مدتی قسمت پارچهای کفش کثیف شده و رنگ میگیرد. کفش کتان را نباید با استفاده از ماشین لباسشویی شست. اما خوشبختانه روشهای شستشوی دستی آنها فرآیند نسبتاً سادهای دارد.
به طور مثال میتوان از خمیر جوش شیرین و یا مخلوطی از آب و ماده شوینده برای تمیز کردن کفشهای کتان استفاده کرد. در صورتی که کفشها بیش از حد کثیف باشند، میتوان به ترتیب از هر دو روش نیز استفاده کرد. حتی برای از بین بردن لکههای خاص نیز روشهای دیگری وجود دارند که در این پست وبلاگ کفش فروشگاه اینترنتی کفش نیازکو، چند مورد از روشهای شستشوی دستی کفشهای کتان را شرح میدهیم.
۳ روش در شستشوی دستی کفش های کتانی
۱. استفاده از خمیر جوش شیرین برای تمیز کردن کفش ها
- در ابتدای کار و قبل از شروع به تمیز کردن، باید بند کفشها و هر چیزی که داخل کفش قرار دارد مانند کفی را جدا کرده و کنار گذاشت. بندهای کفش را میتوان با استفاده از ماشین لباسشویی و یا با دست در سینک ظرفشویی شست. البته اگر خیلی کثیف باشند میتوان جایگزین آنها را خریداری کرد.
- سپس باید گردوخاک از سطح کفش تمیز شود. برای این کار با استفاده از یک مسواک تمام قسمتهای کفش را به آرامی از هرگونه گردوخاک تمیز میکنیم.
- حال باید مقداری از ماده مورد نظر برای تمیز کردن کفش تهیه کرد. برای این کار به یک فنجان آب، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و دو قاشق سرکه سفید نیاز است. این مواد را در یک کاسه با یکدیگر مخلوط کرده و تا زمانی که یک خمیر به دست آید، هم میزنیم.
- خمیر تهیه شده را با استفاده از یک مسواک بر روی کفش قرار داده و آن را در همه قسمتهای کفش پخش میکنیم. به این وسیله لکهها و کثیفیها از کفش پاک خواهند شد. از این خمیر برای تمیز کردن تمام قسمتهای کفش کتان میتوان استفاده کرد.
- در نهایت کفشها را با آب سرد و یا ولرم شستشو میدهیم تا خمیر کاملاً از آن شسته شود. برای خشک شدن به ۲۴ ساعت زمان نیاز است. در ابتدا بهتر است کفشها از روزنامه یا هر چیز دیگری مانند پارچه پر شوند؛ پر کردن کفشها از روزنامه به این دلیل است که آنها بعد از خشک شدن شکل خود را حفظ کنند. سپس کفشها را در جایی گرم و به دور از گرمای مستقیم قرار داده و زمان میدهیم تا خشک شوند. میتوان آنها را در مقابل گرمای خورشید نیز خشک کرد.
۲. شستشوی کفش های کتان
- در سینک ظرفشویی و یا ظرفی دیگر به اندازه ۱۵ تا ۳۰ میلیلیتر از یک مایع نرم کننده را با یک لیتر آب سرد و یا ولرم مخلوط کرده و خوب هم میزنیم. تا زمانی که کف حاصل شود.
نرم کننده هایی مناسب هستند که رنگ کتان را تخریب نمیکنند. نرم کننده هایی که برچسب “مناسب برای پارچه های نرم و حساس “دارند، برای این منظور مناسبتر هستند. - قبل از اینکه کفشها در آب قرار داده شوند، باید با استفاده از یک مسواک یا پارچه لکهها و یا هر گونه آلودگی چسبیده به کفش تمیز شود. لکهها را درون مخلوط تهیه شده خیس کرده و سپس با استفاده از پارچهای آنها را پاک میکنیم. توجه شود که حتماً باید هم زیره و هم قسمت پارچهای کفش تمیز شوند.
- پس از تمیز کردن لکهها، کفش را زیر شیر آب سرد و تمیز گرفته، کف و ماده شوینده را شستشو میدهیم. این کار را تا زمانی که تمام کف و ماده شوینده کاملاً تمیز شوند ادامه میدهیم. پس از آن بهتر است با استفاده از یک حوله خشک و تمیز به آرامی روی کفش کشیده و آب اضافی کفشها را گرفت.
- مرحله نهایی خشک کردن کفشها است. ابتدا درون کفش با روزنامه و یا حوله کاغذی پر میشود. سپس اجازه میدهیم که کفشها به مدت یک شبانه روز در دمای محیط خشک شوند. خشک کردن کفش هایی که جنس کتان دارند با استفاده از گرمای مستقیم مانند سشوار و… اشتباه است. چرا که گرمای مستقیم میتواند چسب کفش را خراب کند.
۳. روشی هایی برای از بین بردن لکه ها
- با استفاده از روشهای خانگی میتوان لکههای زرد رنگ روی این نوع کفشها را به راحتی از بین برد. اما اشتباهی که بین اکثریت مردم بسیار رایج است، استفاده از سفیدکننده برای تمیز کردن این لکهها از کفشهای سفید رنگ است. در صورتیکه سفید کننده خود باعث ایجاد لکههای زرد رنگ بر روی پارچه کفش میشود.
برای تمیز کردن این نوع لکهها ابتدا به اندازه نصف فنجان کِرِم تارتار (تارتارات پتاسیم هیدروژن) و یک لیتر آب را مخلوط کرده و کفشها را به مدت یک شبانه روز در داخل آن قرار میدهیم.
همچنین میتوان خمیرجوش شیرین درست کرده و آن را بر روی کفش قرار داد. پس از یک شبانه روز لکهها کاملاً از بین خواهند رفت. - لکههای نمک که معمولاً در فصل زمستان در اثر نمکپاشی بر خیابانها و پیادهرو ها ایجاد میشوند را میتوان با استفاده از مخلوط سرکه و آب از بین برد. برای این کار یک مخلوط با نسبت یک به دو از سرکه و آب تهیه کرده و یک پارچه و یا حوله را آغشته به این مخلوط میکنیم. سپس لکهها را با استفاده این پارچه از روی کفش پاک میکنیم. پس از آن سرکه بایستی از روی کفش تمیز شود. برای این کار از یک حوله تمیز و مرطوب استفاده میشود. به علاوه، توجه شود قبل از پوشیدن کفشها خشک شده باشند.
- اگر کفش هایی که جنس کتان دارند خیس شده و سپس به روشهایی نادرست خشک شوند، ممکن است لکههای کپک زدگی بر روی آنها ایجاد شود. برای از بین بردن این لکههای کپک، مخلوط آب و الکل میتواند مؤثر باشد. برای این کار یک مخلوط یک به یک از الکل و آب تهیه شده و با یک پارچه آغشته به این مخلوط کفشها را به آرامی تمیز میکنیم. سپس کفشها بایستی شسته شوند تا آثار الکل بر روی کفش باقی نماند.
- برای تمیز کردن لکههای سبز رنگ گیاهان و همچنین گِل میتوان از مخلوط مایع نرم کننده و سفید کننده استفاده کرد. برای این کار به اندازه یک قاشق غذاخوردی سفید کننده و مقداری نرم کننده را مخلوط کرده و با استفاده از یک پارچه و یا مسواک آن را بر روی قسمت زیره کفش میمالیم. این روش برای قسمت کتان کفش مناسب نمیباشد. چرا که میتواند باعث ایجاد لکههای زرد رنگ بر روی کتان شود.