تاریخچه آدیداس ، مادر صنعت برندیگ جهانی کفش – قسمت اخر

تاریخچه پیدایش ادیداس

تاریخچه آدیداس ، مادر صنعت برندیگ جهانی کفش – قسمت اخر

آدیداس، معروف‌ترین برند ورزشی جهان و رقیب اصلی شرکت آمریکایی نایک، چه مسیری را تا موفقیت در بازار جهانی کفش و پوشاک ورزشی طی نمود و این مسیر منجر به ایجاد کدام برندهای ورزشی دیگر گردید؟ در ادامه مطلب برای اشنایی با تاریخچه آدیداس با تیم وبلاگ نیازکو همراه باشید. برای مشاهده دو مقاله قبلی تیم نیازکو درباره تاریخچه آدیداس به نوشته های مرتبط در پایین مقاله مراجعه نمایید.

آدیداس، تاریخچه مادر صنعت برندیگ جهانی کفش

آدیداس و شروعی مجدد در قرن ۲۱

اواخر قرن بیستم با وجود مشکلات فراوانی مانند طویل شدن زمان ادغام سالومون و افت فروش کفش در آسیا و بازار نامناسب ورزش گلف، سال‌های توسعه زیرساختی برای آدیداس هم بود. ادیداس در این سالها علاوه‌بر تأسیس مرکز مدیریت بین‌المللی خود در هرتسوگن‌آوراخ، دفاتری را نیز در کشورهای ژاپن و هلند و ترکیه راه‌اندازی نمود.

تاریخچه برند نایک

اما برای آدیداس درزمینه اسپانسرینگ تیم‌ها و مسابقات ورزشی، اوضاع بر وفق این شرکت بود. آن‌ها توانستند در ۱۹۹۸ اسپانسر رسمی جام جهانی فوتبال فرانسه و جام جهانی فوتبال زنان ۱۹۹۹ شوند. به‌علاوه، آدیداس توانست اسپانسر یکی از تیم‌های بیسبال در نیویورک شود. در میان ورزش‌کاران مشهور که آدیداس اسپانسر آن‌ها بود نیز اسامی بزرگی همچون جان اولریش، دوچرخه‌سوار و کوبی برایانت، بازیکن مشهور NBA وجود داشتند.

با شروع قرن بیست‌ویکم، فعالیت‌های بازاریابی و برندینگ adidas نیز جدی‌تر شد. آن‌ها درحال‌رقابت با طراحان جدیدی همچون Tommy Hilfiger و Polo Ralph Lauren بودند و برای باقی‌ماندن در رقابت، به تغییر اساسی زیرساخت‌ها نیاز داشتند. آدیداس تقسیم‌بندی‌های قبلی براساس ورزش‌های تخصصی و جداکردن کفش از پوشاک را تغییر داد و در هدف‌گذاری جدید،‌ بازار عمومی را نیز لحاظ کرد. البته با وجود تمام تلاش‌های مدیران برای تغییر زیرساخت‌ها، هنوز نایک در بازارهای مختلف فرمانروایی می‌کرد.

زیرمجموعه گلف بخشی بود که در ابتدای دهه ۲۰۰۰ تمرکز زیادی از شرکت را به خود معطوف کرد. آدیداس بخش‌های تیلرمید و بخش اختصاصی خود را به‌صورت زیرمجموعه گلف طراحی کرد تا با بازیگر بزرگ این ورزش یعنی Callaway Golf رقابت کند. البته، این رقابت درنهایت به‌نفع آدیداس تمام نشد و ناتوانی در خرید شرکت تولیدکننده توپ گلف Top-Flite آن‌ها را در تعقیب کالاوی نگه‌داشت.

تاریخچه پیدایش نایک

در سال ۲۰۰۲ و مدتی پس از شروع استراتژی خرده‌فروشی نایک، آدیداس تصمیم گرفت وارد این کسب‌وکار شود. آن‌ها فروشگاه‌های اختصاصی خود را در برلین و توکیو راه‌اندازی کردند و سپس، نیویورک را هدف قرار دادند. تلاش برای ورود جدی به پوشاک عمومی ورزش‌کاری نیز ادامه داشت و در سال ۲۰۰۵، طراح معروف مد، یعنی استلا مک‌کارتنی، برای طراحی لباس‌های ورزشی زنانه با آدیداس قرارداد بست.

سال‌های میانی دهه ۲۰۰۰ با گسترش بازارهای هند و چین همراه بود. شرکت‌های فعال در صنعت ورزش همگی تلاش می‌کردند با ورود به این بازارها، از ظرفیت فراوان آن‌ها استفاده کنند. نایک نیز با ازدست‌دادن چهره همیشگی و مشهور خود یعنی، مایکل جوردن، تقریباً بدون ورزش‌کار بزرگ مانده بود و رقبا، یعنی آدیداس و ریباک، سخت درتلاش بودند تا با پیداکردن ورزش‌کاری مشهور برای خود، نایک را در بازی خودش، یعنی استفاده از اینفلوئنسرها شکست دهند.

سال ۲۰۰۵ با معرفی کفش هوشمند آدیداس با نام Adidas 1 نیز همراه بود. آن‌ها در این کفش از حسگرها و پردازنده‌ای برای تنظیم نرمی کفی استفاده کرده بودند و امید داشتند با محصول جدید بار دیگر بازار پرسود کفش‌های ورزشی را در اختیار بگیرند. در این سال، اتفاق مهم دیگری نیز برای آدیداس رخ داد: آن‌ها برند سالومون و ماویک و آرک‌تریکس را به شرکت فنلاندی Amer Sports فروختند. فروش برند سالومون با خرید و ادغام برند ریباک همراه شد. برندهای آلمانی و آمریکایی در می۲۰۰۵ اعلام کردند با قراردادی ۳.۸میلیارددلاری باهم ادغام شدند.

آدیداس و بازار جهانی سالهای اخیر

شرکت آدیداس پس از خرید ریباک، برنامه‌های خرید و ادغام خود را برای افزایش نفوذ جهانی و نیز ورود به زمینه‌های جدید تجهیزات ورزشی ادامه داد. آن‌ها در سال ۲۰۱۱ شرکت تجهیزات گردشگری Five Ten را خریدند. تیلرمید نیز برند گلف Ashworth را در سال ۲۰۰۹ خرید و شرکت Adam Golf نیز در سال ۲۰۱۲ به این خانواده اضافه شد.

این برند آلمانی با شروع دهه ۲۰۱۰، عزمش را برای تبدیل‌شدن به برندی جامع در پوشاک و تجهیزات جزم کرد. آن‌ها کمپین‌های تبلیغاتی خود را با تمرکز روی تمامی ورزش‌ها و لباس‌های عادی ادامه دادند. آدیداس با شعار all in و استفاده از ورزش‌کاران بزرگی همچون لیونل مسی و دیوید بکهام و شخصیت‌های محبوبی همچون کیتی پری و دریک رُز تلاش کرد خود را به‌عنوان برندی فراتر از تجهیزات ورزشی به جهان نشان دهد.

در سوی دیگر میدان،‌ ریباک که سال‌ها به‌عنوان برند پیش‌گام فیتنس و بدن‌سازی شناخته می‌شد، تمرکز خود را بیش‌ازپیش روی این ورزش‌ها معطوف کرد. آن‌ها قراردادی طولانی‌مدت با برنامه CrossFit امضا کردند تا برند خود را بیشتر در این حوزه معرفی کنند. در سال‌های بعد،‌ ورزش‌هایی همچون یوگا و انواع حرکات موزون و ایروبیک نیز به حوزه فعالیت‌ها و تمرکز ریباک افزوده شدند تا آن‌ها را به برترین برند فیتنس جهان تبدیل کنند.

در سال ۲۰۱۳، آدیداس بار دیگر نوآوری جدیدی در بخش کفش‌های ورزشی معرفی کرد. آن‌ها با همکاری شرکت شیمیایی آلمانی BASF کفی‌های نرمی برای کفش‌های مخصوص دویدن طراحی و تولید کردند.

داستان کفش نایک

در سال ۲۰۱۵، برنامه پنج‌ساله جدید آدیداس با عنوان Creating the New برای توسعه رونمایی شد. یکی از اهداف این برنامه، افزایش استفاده مردم عادی از تجهیزات ورزشی و بهره‌برداری آن‌ها از مزایای ورزش بیان می‌شود. درواقع، این برند نامدار آلمانی تلاش می‌کند سلطه خود بر بازار ورزش را به همه جنبه‌های پوشاک و تجهیزات سوق دهد. آن‌ها در مسیر این استراتژی برند Rockport را نیز حذف کردند و تمرکز اصلی را بر آدیداس و ریباک گذاشتند.

درحال‌حاضر، کاسپر رارستد در سِمَت مدیرعاملی گروه آدیداس مشغول به‌کار است. او در سال ۲۰۱۶ جایگزین هربرت هاینر شد که به‌مدت پانزده سال در این سِمَت خدمت می‌کرد. آدیداس هم‌اکنون در سرتاسر جهان نزدیک به ۵۷هزار کارمند دارد. آخرین گزارش درآمدی این شرکت رقمی درحدود ۲۱میلیارد یورو را بیان می‌کند. برند آدیداس در فهرست برترین برندهای وبگاه فوربز در رتبه ۶۸ قرار دارد.

درحال‌حاضر، آدیداس اسپانسر تیم‌های فوتبال بزرگی همچون بایرن‌مونیخ، رئال‌مادرید، منچستریونایتد، ریورپلاته و یونتوس است. به‌علاوه، تیم‌های ملی بزرگی همچون اسپانیا، آلمان، مکزیک، آرژانتین، سوئد، ژاپن و روسیه نیز با این برند آلمانی قرارداد دارند. از میان بازیکنان بزرگ فوتبال نیز می‌توان به مسی، زیدان، کاکا، بکام، جرارد و بسیاری دیگر اشاره کرد که در تبلیغات این برند ظاهر می‌شوند.

داستان لوگو نایک

این شرکت علاوه‌بر اسپانسرینگ تیم‌ها و بازیکنان، یکی از اصلی ترین اسپانسرهای مسابقات لیگ قهرمانان اروپا نیز محسوب می‌شود. آدیداس همه ساله توپ مخصوص فینال این مسابقات را نیز طراحی می کند. یکی از قراردادهای گران‌قیمت آدیداس، در سال ۲۰۱۴ با تیم فوتبال منچستریونایتد بسته شد که نایک را از دور رقابت خارج کرد.در قرارداد آدیداس و منچستر یونایتد، آدیداس در ازای تأمین لباس، کفش و تجهیزات تیم مبلغی نزدیک به ۷۵۰میلیون پوند را به باشگاه بریتانیایی منچستر یونایتد سرازیر می‌کند.

 

منبع: thoughtco

نظر خود را بنویسید